Blog

Dia Internacional del Disseny Gràfic

Avui és el Dia Internacional del Disseny Gràfic o també conegut com Dia Mundial del Disseny de la Comunicació!

El 27 d’Abril del 1963 neix el Consell Internacional d’Associacions de Disseny Gràfic (Icograda), forçava l’unió de diferents associacions relacionades amb el disseny gràfic, la gestió del disseny, la promoció i l’ensenyança del disseny. No va ser fins el 1991, quan el Consell va agafar com iniciativa el dia de la seva fundació com el Dia Mundial del Dissenyador Gràfic, fins a dia d’avui.

És un dia en el qual es busca reconèixer el valor i la importància que té aquesta professió, així com la seva contribució per crear canvis significatius en tot el món i mostrar que es una eina de valor social.

Els dissenyadors gràfics som persones que observem i plasmem tota la informació de manera visual, sense necessitat de ser explicada amb paraules. Tot i que avarca un munt de sectors més com ara la publicitat, el màrqueting, els mitjans de comunicació, el disseny web, etc. Podem dir amb certesa que és una de les professions més demandades.

En la celebració d’aquest any, el Consell vol que tots els dissenyadors d’arreu del món comparteixin exemples de bons dissenys de la seva ciutat o comunitat fins que finalitzi el mes d’Abril, el tema s’anomena “Design in Action”. L’idea és demostrar un cop més del gran impacte que crea en la vida diària de les persones el disseny gràfic i demostrar que el bon disseny i el disseny amb sentit està constantment en acció!