Blog

27 d’abril: Dia Internacional del Disseny Gràfic

Avui celebrem el Dia Internacional del Disseny Gràfic, un dia molt especial per als professionals d’aquest món! Celebrat des del 1995, va ser proclamat pel Consell Internacional d’Associacions de Disseny Gràfic per donar a conèixer la importància d’aquesta professió.

Avui celebrem el Dia Internacional del Disseny Gràfic, un dia molt especial per als professionals d’aquest món! Se celebra des del 1995, quan va ser proclamat pel Consell Internacional d’Associacions de Disseny Gràfic per donar a conèixer la importància d’aquesta professió. El seu objectiu principal és destacar la seva contribució per generar canvis significatius en el disseny i en la societat en general, fent del disseny gràfic una eina social.

És un instrument que ens ajuda a expressar visualment allò que és difícil d’explicar i definir amb paraules.  Es tracta d’una comunicació clara i eficaç, que s’expressa de manera senzilla i és capaç de captar ràpidament l’atenció del públic. A més, la seva vessant creativa permet crear dissenys originals i únics, deixant llibertat a la nostra imaginació i enginy.

La temàtica escollida aquest any és “el disseny per tots i cadascú de nosaltres” siguin quines siguin les nostres diferències. El Consell Internacional encoratja als dissenyadors d’arreu del món a ajudar en el benestar de les persones del seu entorn. Si es generen solucions creatives a les necessitats de les persones, es pot utilitzar el disseny per afavorir la diversitat i transcendir fronteres. 

 Des de GDG animem a tots els dissenyadors gràfics a compartir les seves creacions, a no deixar mai d’imaginar nous mons i a seguir innovant sense por!

 

Font: https://www.ico-d.org/projects/world-design-day#international-design-day-2021-design-for-each-and-all

 

International Council of Design