Blog

Ja ha arribat el Pantone de l'any 2021

Aquest any la marca Pantone no ens porta un color que serà tendència aquest 2021 sinó dos!

PANTONE 17-5104 Ultimate Gray + PANTONE 13-0647 són els colors que Pantone ha triat com a tendència de l'any 2021.

"La unió d'un imperible Ultimate Gray amb el groc vibrant que representa l'illuminating expressa un missatge de positivitat combinada amb fortalesa. Aquesta combinació de colors, pràctica i sòlida encara que alhora càlida i optimista, ens ofereix resiliència i esperança. Necessitem sentir-nos animats i reconfortats; és essencial per l'ànima humana."
Lea trice Eiseman, directora executiva del Pantone Color Institute

L'empresa Pantone va començar el 1956 imprimint guies de color per empreses cosmètiques en una època en què els colors no estaven estandarditzats, així que moltes marques no aconseguien que el seu color fos sempre el mateix i variava segons el lloc on s'imprimia cada producte. Pantone va crear el primer sistema d'identificació cromàtica el 1963.

El "Pantone de l'any" va arribar uns anys més tard. No va ser fins al 2000 que van començar a escollir el color que seria tendència aquell any. Des de llavors el Pantone Color of the Year ha influït en el desenvolupament dels productes i en les decisions de compra de múltiples sectors, com el de la moda, la decoració d'interiors i el disseny industrial, així com l'embalatge i envasat de productes i el disseny gràfic.

El procés de selecció del Pantone Color of the Year comporta un profund estudi i anàlisi de tendències. Per arribar a la selecció final de cada any, els experts en color del Pantone Color Institute analitzen a fons el mercat a la recerca de noves influències. Entre aquestes s'inclou la indústria de l'entreteniment, pel·lícules en fase de rodatge, col·leccions itinerants d'art, nous artistes, moda, totes les àrees de disseny, destinacions turístiques populars i nous estils de vida, tendències de joc i diversió i condicions socioeconòmiques. Així mateix, aquestes influències poden procedir de les noves tecnologies, materials, textures i efectes que afecten el color, de rellevants plataformes de xarxes socials i fins i tot d'esdeveniments esportius de projecció global.


Més informació: pantone.com