Blog

Avui és el Dia Mundial del Pac-Man!

Avui, 22 de maig és el Dia Mundial del Pac-Man, el famós joc d'Arcade fa 43 anys. 

 

El personatge Pac-Man avui compleix 43 anys després del seu llançament al Japó. 

El joc és senzill, consisteix en dirigir el protagonista del joc, en Pac-Man, per diferents laberints intentant menjar el màxim de boletes possibles i evitant que els fantasmes t'atrapin.

Història

Toru Iwatani, de l'empresa "Namco", va ser el creador del joc que es va llançar a principis de l'any 1980 a Japó. Entre els anys 1980 i 1987 el Pac-Man va ser un dels Jocs d'Arcade més venuts del món arribant a ser el més exitós de tots els temps, ja que es van vendre més de 290 mil màquines a tot el món. 

Per què va tenir tant d'èxit? A finals dels 90, la majoria dels jocs d'Arcade tenien una temàtica violenta i el creador va decidir elaborar-ne un dirigit a totes les edats. 

Tot i que el joc original és en 2D, en els darrers anys s'han creat diferents videojocs relacionats amb el famós personatge i disponibles a l'ordinador o a les consoles. Actualment, en Pac-Man és un dels personatges de videojocs més conegut i s'ha versionat en diferents formats, com són pel·lícules i videojocs per a consoles, on s'explica la seva història i ens permet saber més sobre el personatge. 

Curiositats

L'any 2010 Pac-Man va ser el personatge de videojocs més reconegut, segons el Llibre Guiness dels Rècords. 

S'ha jugat un total de més de 10 mil milions de vegades a consoles recreatives amb el joc d'Arcade.