Blog

Photoshop i la intel·ligència artificial

Photoshop incorporarà l'eina Adobe Firefly, que permet editar imatges amb intel·ligència artificial (IA).

La Intel·ligència Artificial (IA) ha canviat la manera de realitzar les tasques i ha tingut un fort impacte a la societat i en el sector de la publicitat.

Moltes empreses han elaborat o invertit en innovacions tecnològiques utilitzant la IA, que ha permès la comprensió més detallada del món digital i la millora de l'eficàcia de les tasques a realitzar. 

Adobe és una de les empreses que ha elaborat la seva pròpia eina d'IA, Firefly. 

Què és?

La IA ha estat creada amb l'objectiu de fabricar màquines intel·ligents que imiten les capacitats dels éssers humans. Treballa de manera autònoma i recull i analitza dades.

Pot ser que no en siguem conscients, però l'utilitzem en el nostre dia a dia, quan comprem en línia o quan cerquem per Internet, per exemple.

Beneficis de la IA

  • Anàlisi de moltes dades: té la capacitat d'analitzar una gran quantitat de dades, organitzar-les i classificar-les.
  • Rapidesa: pot dur a terme les seves tasques en molt poc temps.
  • Increment de la productivitat: facilita la realització de tasques, per tant, augmenta la productivitat i la qualitat del treball que es fa. 
  • Millora de la presa de decisions: disposa de molta informació, per tant, podem estructurar la informació i prendre decisions ràpides. 

Adobe Firefly

Adobe Firefly és un generador d'imatges IA creada per Adobe. Actualment, està disponible en la versió beta, però segons Adobe, es podrà usar a finals de l'any 2023 a l'eina d'edició de fotografia Photoshop.   

L'eina permet ampliar els marges de la imatge original o crear objectes nous, concretament en crea tres i l'usuari pot triar el que s'adapti millor a la imatge. Firefly també pot recrear fons adaptant la il·luminació de la imatge.

L'eina funciona a partir de "prompts", és a dir, ordres que l'usuari dona a l'eina a través de text, o de manera lliure, essent la intel·ligència artificial qui adapti com vulgui la fotografia a editar.  

A més, qualsevol imatge generada per la intel·ligència artificial, es podrà usar per objectius comercials, ja que podria ser que es generessin imatges obtenint referències del portal d'Adobe Behance, on els artistes pengen les seves obres. 

Vídeo demostratiu  

Com a conclusió, Adobe es vol adaptar a les noves tecnologies i diferenciar-se de la seva competència innovant.